statsborgersskab

det skal være nemt at opnå statsborgerskab i det land, man er født og opvokset i

Indtil 2004 var alle unge mellem 18 og 23 år ligestillede, når de gerne ville have dansk statsborgerskab. Hvis de var født og opvokset i Danmark, skulle de underskrive en erklæring, leve op til nogle enkelte krav – og så blev de danske statsborgere, uanset om deres forældre var svenskere, somaliere eller spaniere.

Men i 2004 blev børn af ikkenordiske forældre trukket ud af ligningen. Danske politikere besluttede, at alle andre end svenske, norske, finske og islandske unge nu skulle bestå den såkaldte indfødsretsprøve og leve op til samme omfattende krav, som udlændinge der kommer til Danmark som voksne.

Det strider mod Danmarks internationale forpligtelser, har Institut for Menneskerettigheder slået fast. Den europæiske konvention om statsborgerret siger, at det skal være nemmere at opnå statsborgerskab i det land, man er født og opvokset. 

Diversity Works mener, at denne forskelsbehandling skal stoppe. Vejen til statsborgerskab skal være overskuelig for alle unge, der er født og opvokset i Danmark. Derfor tilbyder vi rådgivning om statsborgerskab til både voksne og unge, og to gange om året inviterer vi til 10 ugers indfødsretskurser, der gennemgår alle de temaer, som indfødsretsprøven består af.

LÆS MERE

Vi søger frivillige til børneaktiviteter

Har lyst til at skabe gode sociale oplevelser for børn i alderen 3-13 år... ...