CENTRET

Centret i Blågårdsgade er fundamentet i Diversity Works. Det er rammen om mangfoldige fællesskaber, der styrker lighed, muligheder og medborgerskab for minoritetsetniske børn, unge og voksne.

Her er sociale fællesskaber, læringsfællesskaber og aktiviteter som lektie- og netværkscafeer, madklub, sundhedstjek, yoga, computerkurser og mentorskaber. Desuden er det i Centret, at vi tilbyder en-til-en socialrådgivning, juridisk rådgivning og økonomisk rådgivning.

MANGFOLDIGE FÆLLESSKABER

At være del af et fællesskab skaber stabilitet, livskvalitet og mod til at udløse sit personlige potentiale. Diversity Works tilbyder mangfoldige fællesskaber gennem en stor buket af aktiviteter.

Alle, der kommer i Diversity Works, har truffet et aktivt og frivilligt valg om at ændre noget i sit liv: At komme ud af hjemmet og møde nye mennesker, at bryde isolationen, at blive sundere, bedre til at læse og skrive, at gennemføre en uddannelse, komme ud på arbejdsmarkedet og få en bedre økonomi, og at blive aktive medborgere i det danske samfund.

Diversity Works støtter den personlige handlekraft, der skaber positive sociale forandringer for den enkelte – og for samfundet.

INDFØDSRET

I Diversity Works mener vi, at denne forskelsbehandling skal stoppe. Vi vil, at vejen til statsborgerskab skal være overskuelig for alle unge, der født og opvokset i Danmark. Derfor tilbyder vi rådgivning om statsborgerskab til både voksne og unge, og to gange om året inviterer vi til 10 ugers indfødsretskurser, der gennemgår alle de temaer, som indfødsretsprøven består af.

Ønsker du mere information om vores indfødsretskurser ring på 35 39 69 85 eller skriv en mail på info@diversityworks.dk. 

SYSTUE

Diversity Works systue er travl og velbesøgt, og hver dag kommer der kvinder for både at reparere tøj, så det kan holde længere, men også sy nyt tøj til dem selv eller deres børn.

Systuen er et kreativt fællesskab, der danner ramme for netværk og relationer mellem mennesker, som måske ellers ikke ville have mødt hinanden, og derfor er systuen også afgørende for hele den sammenhørighed, vi oplever i Diversity Works.

Vil du have mere information om systuen, så er du altid velkommen til at ringe på 35 39 69 85 eller skrive en mail på info@diversityworks.dk

JOBSØGNING

I Diversity Works understøtter vi handlekraft og personlig udvikling. Derfor tilbyder vi hver tirsdag i tidsrummet 17.30-21 jobrådgivning til unge og voksne, som har brug for hjælp til CV, jobsøgning eller udfyldning af joblogs. Hvis du har spørgsmål om det danske arbejdsmarked, står vores korps af frivillige rådgivere også klar til at hjælpe dig. I jobrådgivningen tilbyder vi en personlig sparringspartner, der støtter dig i din ansøgningsproces, og hjælper dig på vej til dit drømmejob.

Vil du have mere information om vores jobrådgivning, så er du altid velkommen til at ringe på 35 39 69 85 eller skrive en mail på info@diversityworks.dk

MADKLUB

Det handler om fællesskab, øget trivsel og om at tage ejerskab til hverdagene i Centret. Og det gør de i den grad i Diversity Works Madklub, der bør have intet mindre end 5 stjerner for at levere på alle parametre.

Der er Madklub hver mandag, tirsdag og torsdag, og for hver af de dage samles 4-5 kvinder i dagens Madklub og tilbereder mad og serverer det for alle andre, der er i Centret kl. 12.

Madklubs-forløbene strækker sig over 20 uger, og afsluttes med, at vi der bliver hold fællesmiddage rundt om i kvindernes lokalmiljøer.

For mere information om vores Madklub kontakt Sara Stevens på ss@diversityworks.dk

YOGA

Hver tirsdag kl.10.30 og torsdag kl 17-18 rydder vi gulvet og hiver yogamåtterne frem. Det er yoga på alle niveauer, og vores dygtige frivillige undervisere sikrer, at alle kan være med, hvad enten du har dyrket yoga i mange år, om du nybegynder, er i topform eller aldrig har dyrket motion før. Det vigtigste er fællesskabet og at vi har det sjovt.

Vil du være med eller høre mere om vores yoga, så ring til på 35 39 69 85 eller skriv en mail på info@diversityworks.dk 

UNGECAFé

Hver tirsdag aften fra kl.17-20 er Diversity Works’ ungecafé åben for unge mellem 13-25 år. Vores frivillige står klar til at hjælpe med lektierne, lave mad i madklubben til fællesspisning og sørge for, at der også er tid til at hygge og snakke sammen. I ungecaféen tilbyder vi hjælp til skolen, et hyggeligt socialt fællesskab og gode stunder sammen.

Vil du være med eller høre mere om vores ungecafé, så ring til Dorna på 30 72 22 59 eller skriv en mail på dd@diversityworks.dk

FAMILIECAFÉ

Hver mandag og onsdag kl.16-20 er der familiecafé i Centret på Blågårdsgade. Her tilbyder vi lektiehjælp til både børn og voksne. Fra kl.16 til 18 er der åben lektiehjælp til børn fra 0.-5- klasse, hvor efter vi spiser lækker aftensmad lavet af Amal og vores frivillige i madklubben. Efter aftensmad, fra kl.18-20, er der 1:1-voksenlektiehjælp, hvor man får tildelt en frivillig med kompetencer, der matcher de lektier, man har behov for hjælp til. Samtidig er der børneaktiviteter, så man som voksen har tid og ro til lektierne, imens vores frivillige laver sjov og leg med børnene, for eksempel perlepladser, stop dans, en fodboldkamp eller noget helt andet.

Vil du være med eller høre mere om vores familiecafé, så ring på 35 39 69 85 eller skriv en mail på info@diversityworks.dk

ComputerKURSUS

Hver torsdag fra kl.17-19 tilbyder vi computerkursus i Centret. Her bruger vi vores frivillige den første time på at undervise i et bestemt emne, som for eksempel Word; at skrive, gemme som PDF, printe ud osv. Derefter er der åben vejledning, hvor man kan få hjælp til netop det, man gerne vil blive bedre til – det kan være alt fra Aula og DBA, til køb af fly billetter, brug af Rejseplanen eller at oprette en mailadresse. Et computerkursus varer seks uger, og man afslutter kurset med et bevis med de kompetencer man har tilegnet sig i løbet af kurset. 

Vil du være med eller høre mere om vores computerkursus, så ring på 35 39 69 85 eller skriv en mail på info@diversityworks.dk

KOLLEKTIVRÅDGIVNING

Udover en-til-en rådgivning, kan du også deltage i vores kollektive rådgivning, hvor vi tager diverse akutelle emner op, oplyser og rådgiver om forskellige lovområder, rettigheder i forhold til fx job, økonomi, boligforhold, statsborgerskab og sundhed. Som bruger af CENTRET kan du også selv være med til at sætte emner på dagsorden og foreslå temaer, som vi skal tage op sammen.

Der kollektiv rådgivning hver tirsdag mellem 13.30-14.30.

For mere information om vores kollektive rådgivning ring på 35 39 69 85 eller skriv en mail på info@diversityworks.dk

FERIEAKTIVITETER

I skolernes ferieuger holder Centret lukket om aftenen, men i stedet afholder vi ferieaktiviteter og udflugter for børn, unge og deres forældre/voksne. Nogle gange bliver vi hjemme og bager kage eller holder halloweenfest med uhyggelig udklædning og sjove lege. Andre gange tager vi ud og oplever vores by og alt det, København har at byde på – vi har både været ude og klatre, badet ved stranden, besøgt museer, været i trampolinpark og meget andet.

Vil du være med eller høre mere om vores ferieaktiviteter, så ring på 35 39 69 85 eller skriv en mail på info@diversityworks.dk

SOCIALRÅDGIVNING

I Diversity Works tilbyder vi en-til-en socialrådgivning, juridisk rådgivning og økonomisk rådgivning både med og uden tidsbestilling. Vores rådgivere er socialrådgivere, jurister og økonomikyndige, der inddrager hindanden og sikrer, at du får svar på dine spørgsmål eller bliver hjulpet videre til den rette instans. 

Derudover tilbyder vi tirsdag kollektiv rådgivning, der består af oplæg om et relevant tema og hvor der plads til diskussion og spørgsmål. Den kollektive rådgivning ligger hver tirsdag mellem kl.13.30-14.30.

Book rådgivning
For at booke tid til socialrådgivning, juridisk rådgivning, sundhedstjek eller jobrådgivning, skal du ringe til en af vores rådgivere inden for rådgivernes telefontider. Der er også mulighed for personlig mødebookning på Centret torsdag fra 10:00-14:00.

Rådgivernes telefontider:
Mandag-onsdag: 10:00-11:00
Torsdag: 14:00-15:00

+45 35 39 69 85
info@diversityworks.dk

 

 

SUNDHEDSTJEK

To gange om ugen tilbyder Diversity Works gratis og anonyme sundhedstjek. Sundhedstjekket varetages af CENTRETs sygeplejerske og et korps af sundhedsfaglige frivillige. Et sundhedstjek varer ca. en halv time og det er dine problemstillinger, der er centrum for samtalen. Du kan få målt til blodtryk, BMI og hofte/talje-ratio samt få taget blodprøve og analyseret dit hæmoglobin, glukose og kolesterol niveau. 

Ved sundhedstjek kan du desuden få hjælp til at forstå journaler og fx blodprøveresultater via sundhed.dk

Sundhedstjek:
Mandag kl. 17-19
Tirsdag kl. 11-15

Book sundhedstjek
For at booke tid til sundhedstjek skal du ringe til en af vores rådgivere inden for rådgivernes telefontider. Der er også mulighed for personlig mødebookning på Centret torsdag fra 10:00-14:00.

Rådgivernes telefontider:
Mandag-onsdag: 10:00-11:00
Torsdag: 14:00-15:00

+45 35 39 69 85

Du kan også skrive direkte til sygeplejerske Liselotte Vendelsøe på ls@diversityworks.dk

For hele familien

På en almindelig uge har vi flere aktiviteter for børn, unge og for hele familien. Derfor har vi også mange familier der kommer her og bruger de forskellige tilbud.

Én familie, der gør brug af Diversity Works forskellige tilbud er Zeinab og hendes tre sønner Yosef, Amir og Ali.

BLIV FRIVILLIG


Vil du være en del af vores stærke, dedikerede korps af fantastiske frivillige?