For hele familien

Zeinab og hendes tre sønner Yosef, Amir og Ali.

For hele familien

På en almindelig uge har vi flere aktiviteter for børn, unge og for hele familien. Derfor har vi også mange familier der kommer her og bruger de forskellige tilbud.
Én familie, der gør brug af Diversity Works forskellige tilbud er Zeinab og hendes tre sønner Yosef, Amir og Ali. Zeinab og hendes mand kommer oprindeligt fra Libanon, men flyttede til Danmark i 2003.
Zeinab er kommet fast i Diversity Works siden 2016. Dengang studerede hun, og fik anbefalet vores lektiehjælp af en veninde. Siden begyndte hun at komme fast i lektiehjælpen for at få støtte til de ting, der kan være svære, når man studerer i et andet land. Da hun blev færdiguddannet, brugte hun i stedet vores jobrådgivning og fik støtte til at udforme CV og jobansøgninger. Og for halvandet år siden blev hun ansat i en vuggestue.

Nu kommer hun her mest, når hendes tre drenge får lektiehjælp. ”Man får støtte til de ting, der kan være svært. For eksempel hjælp til uddannelse. Men også mange gode venner. Det er rigtig hyggeligt at komme her og snakke med mennesker. Man får meget ud af det. Også socialt!”.

Yosef, Amir og Ali kommer i lektie- og netværkscaféen en til to gange om ugen. Amir fortæller: ”Jeg kommer på grund af at nogle lektier er svære, så kan jeg få hjælp. Og fordi I er rigtig søde!” Og Ali fortsætter: ”Ja. Men det bedste ved at være her, det er maden!”
Yosef: ”Det bedste her, det er at få hjælp til lektier og at være sammen med alle dem, der kommer her. Så får jeg altid lavet mine lektier, så jeg ikke behøver at lave dem derhjemme, hvor det er svært. Men her kan jeg altid få hjælp. Og der er mad, computere, lektiehjælp og sjove aktiviteter. Der er alt her. Det er helt perfekt!”

Både Zeinab og Yosef har også fået en mentor gennem Diversity Works. Dem ses de med hver især ca. en gang om ugen, hvor de altid laver en hel masse forskelligt. Zeinab har haft et par forskellige mentorer igennem de sidste par år. De hygger, snakker og øver dansk, griner, besøger hinanden og laver lektier sammen. Og selvom Zeinab har en ny mentor nu, så ses hun stadig med den tidligere, som hun har udviklet et tæt venskab med.

Yosef er også glad for at være en del af mentorordningen: ”Ja, det er altid sjovt. Vi laver meget forskelligt. For eksempel laver vi lektier, hygger, snakker om alt muligt forskelligt eller spiller computer sammen.”

Og her afbryder Ali: ”Han er meget sød! Det vil jeg også gerne, når jeg bliver gammel nok!”.

VÆR MED

Vil du også være med til at skabe større lighed, nedbryde fordomme og opbygge forståelse og respekt?