Foredrag: Forståelse og indsigt i sundhed og sygdom hos etniske minoriteter

Bliv klædt på til at møde og behandle patientgruppen af minoritetsetniske danskere i sundhedsvæsenet

I dette foredrag vil Diversity Works’ sygeplejerske Liselotte Vendelsøe afdække konkrete problematikker og udfordringer inden for sundhedsvæsenet i forhold til at møde og behandle patienter med minoritetsetnisk baggrund.

Liselotte vil blandt andet kommet ind på, hvorfor det ofte opleves som en kompleks opgave at hjælpe patientgruppen og præsentere en række idéer og anbefalinger til, hvordan man som sundhedsfaglig person kan ændre sin praksis og tilgang og derved sikre den bedste og mest effektive behandling.

Foredraget omfatter:

  1. Identifikation af områder i sundhedsvæsenet, hvor minoritetsetniske danskere står over for særlige udfordringer.
  2. Analyse af de bagvedliggende årsager til kommunikationsproblemer og misforståelser mellem sundhedsprofessionelle og patientgruppen.
  3. Udforskning af de fundamentale udfordringer, der gør det svært for minoritetsetniske patienter at navigere i sundhedssystemet.
  4. Idéer og anbefalinger til, hvordan man kan ændre sin praksis for at sikre den bedste behandling og imødekomme patientgruppens behov.
  5. Indsigt i, hvordan fordomme og stigmatisering af patientgruppen ofte spænder ben for mødet mellem patient og sundhedspersonale.
  6. Identifikation af samarbejdspartnere og netværk i civilsamfundet, der kan bidrage til at sikre særlig eller ekstra hjælp til patientgruppen.

Liselotte Vendelsøe har dedikeret sin karriere som sygeplejerske til at tackle den sociale ulighed i sundhed blandt minoritetsetniske patienter. Liselotte har en bred medicinsk erfaring og har arbejdet som sygeplejerske i over 23 år, herunder som kræftsygeplejerske på Rigshospitalet og på Indvandrermedicinsk Klinik på Hvidovre Hospital.

Foredraget er for alle fagpersoner, der arbejder i sundhedsvæsenet og møder patientgruppen af minoritetsetniske danskere, herunder praktiserende læger, studerende, sygeplejerske eller fysioterapeuter.

Varigheden af foredraget er typisk 1-2 timer og kan tilpasses alt efter behov og konkrete udfordringer, man som faggruppe står med. Der er naturligvis rig mulighed for interaktion og spørgsmål.

Som deltager får du:

  • En dybere forståelse af årsagerne til de udfordringer og situationer, der opstår i mødet med patientgruppen i sundhedsvæsenet.
  • Konkrete idéer og anbefalinger til, hvordan du som sundhedsprofessionel kan ændre din tilgang og praksis.
  • Kendskab til relevante ressourcer og henvisningsmuligheder i civilsamfundet, så du bedre kan imødekomme patienternes behov.

Ønsker du at booke et foredrag, eller vil du gerne vide mere, så skriv til Liselotte Vendelsøe på lv@diversityworks.dk

Om Liselotte Vendelsøe

Liselotte Vendelsøe er uddannet sygeplejerske og har tidligere været ansat som kræftsygeplejerske på Rigshospitalet, i dialysen på Frederiksberg Hospital, som hjemmesygeplejerske og på Indvandrermedicinsk Klinik på Hvidovre Hospital.

Læs mere: Vejen til sundhed er lang og kringlet

Som sygeplejerske har Liselotte Vendelsøe altid været interesseret i at arbejde med social ulighed i sundhedsvæsenet, herunder særligt blandt patientgruppen af minoritetsetniske danskere.

”Jeg har arbejdet med denne her patientgruppe i over 20 år og kan se, at det er et stort problem i sundhedsvæsenet. Man har simpelthen ikke viden om, hvordan man skal hjælpe dem,” siger hun.

I dag er Liselotte Vendelsøe ansat som sygeplejerske i Diversity Works, hvor hun flere gange om ugen tager imod kvinder, der kommer for at få et sundhedstjek eller hjælp til at navigere i sundhedsvæsenet.