»Etniske smerter findes ikke. Smerter er smerter«

“Når man bruger ’etniske smerter’ som en forklaring, er det, fordi man glemmer at kigge holistisk på patienten,” mener Diversity Works’ sygeplejerske Liselotte Vendelsøe.
Diversity Works’ sygeplejerske holder foredrag på Rigshospitalet, der giver forståelse og indsigt i sundhed og sygdom hos etniske minoriteter

Oktober 2023

Diversity Works’ sygeplejerske Liselotte Vendelsøe var et smut forbi Rigshospitalet onsdag d. 25. oktober, hvor hun holdt foredrag for 25 sygeplejersker og gav dem indsigt i sundhed og sygdom hos etniske minoriteter. Og her var budskabet klart:

“Etniske smerter findes ikke. Smerter er smerter.”

I foredraget kom Liselotte blandt andet ind på, hvorfor det ofte opleves som en kompleks opgave at hjælpe patientgruppen, og så præsenterede hun en række idéer og anbefalinger til, hvordan man som sundhedsfaglig person kan ændre sin praksis og tilgang og derved sikre den bedste og mest effektive behandling.

Er du eller dine kollegaer interesserede i at høre mere om Liselottes foredrag, eller kunne I godt tænke jer at få besøg af Liselotte ude i jeres afdeling eller uddannelsesinstitution, så kan I læse mere her:

Foredrag: Forståelse og indsigt i sundhed og sygdom hos etniske minoriteter

Du kan også altid skrive til Liselotte Vendelsøe på e-mail: lv@diversityworks.dk

Om Liselotte Vendelsøe

Liselotte Vendelsøe er uddannet sygeplejerske og har tidligere været ansat som kræftsygeplejerske på Rigshospitalet, i dialysen på Frederiksberg Hospital, som hjemmesygeplejerske og på Indvandrermedicinsk Klinik på Hvidovre Hospital.

Læs mereVejen til sundhed er lang og kringlet

Som sygeplejerske har Liselotte Vendelsøe altid været interesseret i at arbejde med social ulighed i sundhedsvæsenet, herunder særligt blandt patientgruppen af minoritetsetniske danskere.

”Jeg har arbejdet med denne her patientgruppe i over 20 år og kan se, at det er et stort problem i sundhedsvæsenet. Man har simpelthen ikke viden om, hvordan man skal hjælpe dem,” siger hun.

I dag er Liselotte Vendelsøe ansat som sygeplejerske i Diversity Works, hvor hun flere gange om ugen tager imod kvinder, der kommer for at få et sundhedstjek eller hjælp til at navigere i sundhedsvæsenet.