sundhed

alle har ret til sunde liv

Der er markant ulighed i sundhed i Danmark med store personlige og samfundsmæssige konsekvenser til følge. En af de mest udsatte grupper i sundhedsvæsenet er minoritetsetniske danskere. Især barrierer som sprog, viden om eget helbred samt forståelse af det danske sundhedssystem står i vejen for lige mulighed for forebyggelse og behandling.

Lighed i sundhed er et af Diversity Works strategiske fokusområder. Derfor tilbyder vi en række sundhedsfremmende aktiviteter i Centret i Blågårdsgade, der øger trivsel, opbygger viden og motiverer til en sundere levevis.

Sundhedstjek
To gange om ugen tilbyder Diversity Works gratis og anonyme sundhedstjek. Sundhedstjekket varetages af Centrets sygeplejerske og et korps af sundhedsfaglige frivillige. Et sundhedstjek varer ca. en halv time og fokuserer på at give den enkelte en overordnet helbredsvurdering og kropsforståelse.

Til sundhedstjek måler sygeplejersken ofte blodtryk, BMI og tager en blodprøve for at analysere hæmoglobin, glukose og kolesterol. Målingerne danner baggrund for en snak om, hvordan man kan forblive sund eller blive sundere, hvis sundheden er udfordret, ligesom sygeplejersken kan anbefale livsstilsændringer, for eksempel i forhold til kost eller mere motion. I visse tilfælde opfordrer sygeplejersken også til at søge egen læge. 

Til sundhedstjek er der desuden mulighed for at tale om de udfordringer, man kan møde i det etablerede system. Det kan f.eks. være travlhed og manglende tid hos egen læge, sproglige barrierer, kulturforskelle og forskellige sygdomsopfattelser.

Sygeplejersken hjælper også med at forstå journaler og prøveresultater via sundhed.dk. Og så går sygeplejersken i nogle tilfælde med som bisidder til egen læge eller undersøgelser på hospitalet.

Sund frokost
Flere dage om ugen tilbyder Diversity Works sunde og grønne frokoster, der tilberedes af frivillige i Centrets Madklub. De sunde frokoster er gode for både krop og sjæl, for vi spiser ikke kun sundt, vi nyder også at være en del af et større fællesskab. For alle der har prøvet det ved, at det ikke er sjovt at spise alene.

Yoga og bevægelse
Hver tirsdag kl.10.30 rydder vi gulvet i Centret og hiver yogamåtterne frem. Vores dygtige frivillige undervisere sikrer, at alle kan være med, hvad enten man har dyrket yoga i mange år, er nybegynder eller aldrig har prøvet det før.

LÆS MERE

Styrk din mentale sundhed. Torsdag 10. oktober

Kom og vær med til en dag, der sætter fokus på mental sundhed og giver indsigt i psykiske lidelser og behandlingstilbud...

Kritik af begrebet “etniske smerter” til paneldebat

Etniske smerter er ikke et begreb, men et fænomen, som dækker over sundhedsvæsenets utilstrækkelighed...

Diversity Works på Folkemødet: Tolkegebyret består. Det samme gør kampen mod ulighed i sundhed

Et bredt politisk flertal har netop forkastet forslag om afskaffelse af det såkaldte tolkegebyr. Læs hvorfor Liselotte Vendelsøe mener, at det fortsat vil føre til ulighed i sunhed...

En holistisk tilgang til minoritetsetniske borgere er nødvendig

Misforståelser kan hurtigt opstå mellem minoritetsetniske danskere og fagfolk inden for sundhed og beskæftigelse...

Bevilling fra Helsefonden skal styrke beskæftigelsesindsatsen i Diversity Works

Støtten vil sikre minoritetsetniske kvinder individuel sundhedsrådgivning, når de deltager i et opkvalificeringsforløb i Send Flere Krydderier...

Folketingspolitikere besøgte Diversity Works for at få input til et opgør med ’etniske smerter’

Styrk det tværfaglige og holistiske blik på patientgruppen, lyder anbefalingen blandt andet fra Diversity Works...

Nyt bestyrelsesmedlem i Diversity Works vil styrke organisationens sundhedsindsats

Charan Nelander, der til daglig er direktør i Komiteen for Sundhedsoplysning, bliver nyt bestyrelsesmedlem i Diversity Works...

»Etniske smerter findes ikke. Smerter er smerter«

Diversity Works’ sygeplejerske holder foredrag på Rigshospitalet og giver indsigt i sundhed og sygdom hos etniske minoriteter...